itsolutionforall

IT Solutions For All е непрофитна организација со седиште во Малага, Шпанија, која има цел да промовира обука за ИКТ технологии (информатички и комуникациски технологии) за луѓе со ниски квалификации, со цел да ги зајакне и да им овозможи да работат удобно во технолошкиот свет во кој живееме. IT Solutions For All сака да шири вистинска љубов кон новите технологии и Интернетот, како начин за подобрување на квалитетот и начинот на живот на секоја личност. Мисијата на IT Solutions For All е да обезбеди бесплатни технолошки консултантски услуги и интегрални решенија во областа на информациите, комуникацијата и алатките за управување за загрозените луѓе, со цел да го зајакнат основното информатичко знаење во модерни технички средини. Визијата IT Solutions For All е постигнување краткорочни одржливи влијанија во областите Дигитални вештини и ИТ решенија, со ефикасно управување со ресурсите, активно учество на заедницата и вклучување на јавните институции. Во Малага, IT Solutions For All спроведува различни активности за да ја пренесе идејата за подобрување на квалитетот на животниот стил со користење на ИКТ ресурси.